15/7/08

Molt bé Suzanne Vega... i molt bé Russian Red!!!!

Dues pel preu d'una!. Anàvem a un concert de Suzanne Vega i vam sentir i admirar també a una novíssima Russian Red. Va ser un regal del Festival Únicas poder tenir com a telonera a aquesta aparició en el panorma musical espanyol que es Russian Red, guitarra en mà, vestit blanc, tímida i sensible, amb toc retro que recordava una cantant americana de clàssics dels 50. Van ser uns pocs temes d'aperitiu que haguéssim volgut allargar una mica més. Ara ja tinc el disc sencer i està molt bé. Esperem que la seva carrera no sigui fugaç!

Després va entrar la Suzanne Vega amb massa potència, amb un so estrident fruit d'una instrumentació dura (bateria, baix i guitarra acústica), tocant temes d'un últim disc de retorn a l'escena que ha demostrat que es manté en bona forma. Va costar acostumar-se al canvi, fins que la cosa es va endolcir una mica amb temes més coneguts, 'dels antics', com 'Gypsy', 'Small blue thing', 'World before columbus', etc, arribant al final amb 'Luka' i 'Tom's Diner'. Vaig trobar a faltar teclats, en alguns temes haguéssin millorat la proposta musical. Malgrat tot, la veu de la Suzanne Vega, en els temes més de 'cantautor', continua entrant a l'ànima.

Un bon concert, que vam comentar després prenent una cervesesta amb el Pere i la Roser, que estan també de 'revival' (coincidirem també al Bruce Springsteen el dia 19...).

He trobat un video informal al youtube de Russsian Red interpretant guitarra en mà 'Cigarettes', més o menys amb la mateixa timidesa amb la que es va presentar al Palau.





Critica positiva del concert de Suzanne Vega a El Pais.

No he trobat a youtube un video del concert al Palau, però sí un video curiós d'un concert de Suzanne Vega a Second Life, interpretant un dels temes que més m'agraden del seu repertori, "The queen and the soldier" (que també va tocar al Palau).

No hay comentarios: