22/7/08

"A disappearing number", teatre contemporani i d'alt nivell

El teatre Lliure ha acollit 4 funcions de l'obra "A disappearing number" de la companyia Complicite, en el marc del festival Grec. Després de llegir-ne una bona crítica a La Vanguardia, dit i fet hem anat al Lliure i hem pogut gaudir d'aquest espectacle. Ha estat una agradable sorpresa. Un muntatge teatral absolutament modern, amb un joc d'escena viu i eficaç, i un bon guió que mescla diferents moments en el temps (ara i a principis de segle), diferents països (Anglaterra, Índia), dues històries paral.leles al voltant de les matemàtiques ("la única realitat, i no aquests decorats", com diu el protagonista al principi). Bones interpretacions i un bon ritme que ha fet passar 2 hores com si res. L'escena es muntava i desmuntava en qüestió de segons, per passar del passat al present i viceversa, o per canviar d'escenari, utilitzant totes les tècniques, des de la veu en off a les ombres xineses, la projecció, la webcam, la música en directe,... En especial la gran pantalla central, de vegades una pissarra 'veleda', o per escriure-hi amb guix, o usada com a pantalla de projecció de video o d'ombres xineses, i a més mòbil per permetre el pas dels actors. Molts recursos i combinats de forma molt equilibrada.

Un espectacle total, en anglès sobretitolat (no calia en molts moments gràcies a la bona dicció dels actors). Ha tingut molts premis a Anglaterra i Europa. De ben segur ha estat un dels millors espectacles que s'han vist al Grec d'aquest any.

Comentari a El Cultural, i algunes escenes i una entrevista a youtube al Director Simon McBurney i al creador de la música de l'espectacle Nitin Sawhney.



I un joc matemàtic per recordar:

Pensa un número de l'1 al 10. Ja el tens?
Multiplica'l per 2.
Suma-hi 14.
Divideix per 2.
Al resultat que et doni, resta-li el número que havies pensat.
El resultat és.... 7.

No hay comentarios: