24/6/08

Radiohead sota la lluna

Es van inventar un festival nou, el Daydream festival, per acollir la única actuació de Radiohead a la península el passat dia 12. Finalment tothom anava per veure'ls a ells i no a la colla de grups secundaris que acompanyaven... però a preu de festival! I és una llàstima, perquè un espectacle com el de Radiohead hagués funcionat molt millor en un recinte com el Palau Sant Jordi, l'haguessin omplert segur i la gent hagués estat ben còmoda escoltant, perquè la música i l'espectacle de llum i video de Radiohead val la pena assaborir-lo còmodament.

El grup de l'enigmàtic Thom Yorke presentava les seves darreres cançons agrupades sota el nom de 'In rainbows', i que de forma trencadora van oferir gratuitament (de fet per la voluntat) a través de internet, trencant totes les normes que fins ara han manat a la indústria. És una nova manera de fer beneficis sense intermediaris....sempre que abans aquests intermediaris t'hagin fet famós, perquè el sistema el trobo fantàstic però pels grups que ja han fet promoció i són coneguts.

Dona ben bé la sensació vist el concert i escoltant-los que aquesta gent fa ben bé el que li dona la gana. L'espectacle va ser visualment impactant, amb projeccions en primeríssim pla dels membres de la banda, en blanc i negre, i amb un joc de llums molt treballat basat en unes tires penjades en forma de teló i unes pantalles rera l'escenari. Tot plegat per vistar una música molt acurada, mix de moltes coses, bàsicament electrònica i rítmica, de vegades guitarrera estripada, i sempre amb la veu trencada del líder de la banda.

Algunes crítiques com aquesta han parlat també al voltant de lo poc adequat del recinte i de que potser van estar fluixos.

Uns quants videos que he penjat al youtube.





No hay comentarios: